Interiors

No sorprèn gens la publicitat gratuïta disfressada de notícia amb què els mitjans han festejat l’exposició “Bodies”, organitzada per una multinacional amb una visió de negoci com qualsevol altre. La coartada de mostra educativa ha estat perfecta per no entrar en polèmiques i ensenyar a tots els públics un espectacle propi del gabinet del doctor Caligari: cadàvers plastificats, pulmons renegrits, cossos llescats com un tall rodó de vedella. Ho trobo bé, cadascú es distreu amb el que vol i es perdona com pot la seva animalitat, però a mi m’han espatllat més d’un àpat. Gràcies als periodistes, que s’han empassat interessadament la bola pedagògica, me l’han ensenyada des de dalt i des de sota. Ara bé, aquesta permissibilitat contrasta amb la normativa sobre el nudisme, més restrictiva a l’hora de mostrar algú conill en horari infantil o passejar-se vestit d’Adam pel carrer. Fer-ho a la Rambla de Barcelona seria punible, a la de Girona la normativa seria ociosa ja que, sense l’efecte hivernacle de la pol·lució, el clima no dóna per gaire alegries. Per què no és impúdica l’exhibició d’ossos i tendons, i sí en canvi la nuesa, que no deixa de ser sinó un recobriment, un abric? Entre un vestit i uns músculs, la immoralitat és just al punt intermedi: és obscè el que es troba a flor de pell, no pas en els mil·límetres enfora d’una samarreta mullada, ni uns mil·límetres endins, quan un oriental escorxat deixa de ser res vergonyant. Dec tenir poc en comú amb el sentit comú.

[@more@]

Quant a joseppujol

Josep Pujol i Coll, sóc nascut a Vilobí d'Onyar (La Selva) però gironí de professió. Treballo com a professor d'Història de la Cultura a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). A més dels interessos musicals, en tinc molts d'altres, sobretot els literaris. He publicat quatre llibres de narracions (Cal·ligrafia, Tres tríptics, Fruita del temps i L'estratègia del cucut), una novel·la (Els tatuatges, premi Andròmina a València) i algun poema. https://sites.google.com/site/joseppujolcoll/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.