Capsa de Betlem

Els pastors, els vaig fer

pel meu primer pessebre.

Dels reis al caganer

jo n’era el déu orfebre.

 

Molts es van fer malbé

i se m’ha fos la febre

pel fang cru i rialler

que es dreça en la tenebra.

 

Dins una capsa vella

i un cel que no té estrella,

el que seu, sense esclops,

 

encara fa escudella,

i aguaita el sentinella

contra la fam dels llops.

Quant a joseppujol

Josep Pujol i Coll, sóc nascut a Vilobí d'Onyar (La Selva) però gironí de professió. Treballo com a professor d'Història de la Cultura a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). A més dels interessos musicals, en tinc molts d'altres, sobretot els literaris. He publicat quatre llibres de narracions (Cal·ligrafia, Tres tríptics, Fruita del temps i L'estratègia del cucut), una novel·la (Els tatuatges, premi Andròmina a València) i algun poema. https://sites.google.com/site/joseppujolcoll/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.