El regust del gust

Mentre estava llegint la crònica de Salvador García-Arbós sobre la desaparició d’un altre forn de pa històric a Girona, em vaig adonar del dinar de privilegi que deglutia distretament. L’escarola me l’havia proporcionat el meu pare del seu hort, collida del dia. També havia tingut el detall de netejar-me uns quants pinetells, mocoses i rovellons amb els quals jo m’havia fet un ràpid remenat. M’havia endut els ous de Vilobí, on si es busca bé els ous de pagès encara són de pagès. Com la felicitat, de la vivor de  certs gustos un se n’acaba adonant massa tard, a pilota empassada. Vindrà un dia que, d’aquests pinetells, mucoses i rovellons, segurament en parlaré amb la mateixa lluïssor als ulls amb què els grans del poble descriuen les estibes de bolets que, pesades en balances romanes, s’enduien els negociants cap a Barcelona. Però hedonistes com som, hi trobarem solucions, segur, a aquesta escassedat. Bé tindrem pista artificial de gel  encara que no glaci aquest any, com les pistes d’esquí que tenen a Aràbia Saudita. Així, si som previsors, el futur encara guardarà aquests sabors, però ens retornaran rarificats, dosificats, impossibles en un dinar de feiner com el meu. Els ous d’or seran a preus d’or, l’escarola bona serà de cultiu ecològic, un ou de reig serà caviar de beluga o tòfona blanca. La resta, serà vida esbravada o de síntesi, a la qual ja ens anem acostumant. El remenat de bolets, me’l vaig acabar ben a poc a poc.

Quant a joseppujol

Josep Pujol i Coll, sóc nascut a Vilobí d'Onyar (La Selva) però gironí de professió. Treballo com a professor d'Història de la Cultura a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). A més dels interessos musicals, en tinc molts d'altres, sobretot els literaris. He publicat quatre llibres de narracions (Cal·ligrafia, Tres tríptics, Fruita del temps i L'estratègia del cucut), una novel·la (Els tatuatges, premi Andròmina a València) i algun poema. https://sites.google.com/site/joseppujolcoll/
Aquesta entrada ha esta publicada en La Selva. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.