Contra la indecència

Un diari ens fa de telescopi, de microscopi, d’ulleres i, finalment, de mirall. És a dir, ens acosta la informació, ens engruna els fets i ens els interpreta, però sempre amb la nostra graduació, per tal que en la seva òptica i en la selecció de les seves notícies ens hi veiem reflectits. Si dels mitjans de comunicació clàssics i amics n’esperem que confirmin les nostres sospites, internet és terreny d’aventura: ens pot agrejar el dia o il·luminar-nos-el. Per bé que hi ha molta banalitat i molta insolvència internàutica, de vegades el ratolí ens porta allà on no arriben els grans grups mediàtics, sovint presos dels seus partits presos. Respolis és un d’aquests espais de crítica que difícilment tindran espai a d’altre lloc que no sigui la xarxa. Aquesta Iniciativa Ciutadana per la Responsabilitat Política ha iniciat darrerament dues campanyes, polèmiques però contrastades: un seriós seguiment a Catalunya de les promeses electorals i una denúncia dels augments desmesurats dels sous dels càrrecs electes a les darreres eleccions municipals. N’hi ha per fer pujar els colors a la cara de gairebé tot l’espectre polític (hi ha partits que, sense oli per remenar, els dits no poden untar-se’n), amb casos gironins; però també hi ha contraexemples d’honestedat, i tot plegat demostra la independència de Respolis. El seu lema dirigit als polítics és el que qualsevol  amo, a dreta llei, pot demanar al seu empleat: compliu, o marxeu. I aquests dies caòtics, més que mai.

[@more@]

Quant a joseppujol

Josep Pujol i Coll, sóc nascut a Vilobí d'Onyar (La Selva) però gironí de professió. Treballo com a professor d'Història de la Cultura a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). A més dels interessos musicals, en tinc molts d'altres, sobretot els literaris. He publicat quatre llibres de narracions (Cal·ligrafia, Tres tríptics, Fruita del temps i L'estratègia del cucut), una novel·la (Els tatuatges, premi Andròmina a València) i algun poema. https://sites.google.com/site/joseppujolcoll/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.